0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

İlk yarı evet  2. yarı hayır

Fırtına maça çok hızlı başladı. İlk 30 dakikada 3-0 öne geçti. Ancak karşılaşma şaka gibi başladı. 30 saniyede Sivaspor Kone ile yüzde yüz bir gol kaçırdı. Herkesin yüreği ağzına geldi dersek abartmış olmayız. Bu konuk ekibinin ilk pozisyonuydu. Bordo-Mavili takımın ilk önemli pozisyonunda sahneye Olcay Şakan çıktı. Ceza sahası içinden topu ağlara yolladı. Geçen hafta yedek kalan bu futbolcu sevinçten formasını çıkarınca sarı gördü. Bana göre gereksizdi. 

Trabzonspor sahaya doğru kadro ve doğru mevkilerde oynayan on birle başladı. Onazi-Sosa orta sahayı ayakta tutu. Alman ekipleri gibi… Onazi kesti. Sosa topu kullandı. Bu alanda doğru işler oldu. Fırtına’da hem hücuma dayalı hem de savunmaya dayalı orta sahalar yerinde hamleler yaptı.  Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Medipol Başakşehir maçındaki gibi oynamadılar. İçerde kalarak kaleye direk gittiler. Trabzonspor önde baskı yaptı. Rakibini kaleye uzak tuttu. 

Çok önemli bir özelliği olarak erken golleri bulan Bordo-Mavililer çok iştahlı ve arzulu oyunu tercih etmesi futbolunu da güzelleştirdi. İlk 45 dakikada biri penaltıdan olmak üzere iki gol yapan Rodallega, çok çalışkan idi. Hem önde hem de zaman zaman savunmaya gelip top çıkardı. İlk yarının uzatmalarında Sivaspor’un Douglas ile kazandığı golde kaptan Onur’un yapacağı bir şey yoktu. Gol vuruşu mükemmeldi. 

2. yarıda Trabzonspor’un oyun yapısındaki değişim Bordo-Mavili takımın kimyasını bozdu. İlk yarıda doğru iler yapan Fırtına’da 52. dakikada oyundan alınan Yusuf Yazıcı’nın ardından ev sahibi takımı birçok pozisyon değişikliğine gitti. Kucka’nın oyuna alın alınmasıyla ilk yarının gözde ismi Abdülkadir yine kenar oyuncu olarak görev yaptı. 

Ünal Karaman’ın Yusuf’u çok erken oyundan aldığını düşünüyorum. O da ilk yarının en iyisiydi. Trabzonspor’un ilk yarısına evet ikinci yarısına hayır… Yaşar Kemal Uğurlu’nun penaltı pozisyonundaki kararı ise mükemmeldi. 

Kamil Anahar Diğer Yazıları

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX